Power BI – MensWerkGeld 3.0 – Datamanagement as a service – Cognos Analytics 11.2.3

Geachte heer/mevrouw,

Impact IM nodigt u graag uit om deel te nemen aan ons najaars Update Seminar voor lokale overheidsorganisaties op donderdagmiddag 3 november in Kasteel Woerden.

Klik op Welkom om u direct aan te melden.

Actueel en verrassend
Op 3 november a.s. nemen wij u mee door de snel veranderende Analytics en BI-wereld. Want door continu evoluerende technische mogelijkheden, maar ook door veranderende inzichten en wensen van organisaties zijn ontwikkelingen in een stroomversnelling gekomen. Onze wereld en ervaringen lopen daarin parallel en het leek ons goed om daar op ons seminar eens gedegen bij stil te staan. Dat doen we op een historische plek want de geschiedenis van Kasteel Woerden gaat ver terug. Het is eeuwen geleden gebouwd in opdracht van de Graaf van Holland ter verdediging tegen het bisdom Utrecht. Het kasteel heeft in de loop der eeuwen veel verschillende bestemmingen gehad: van verdedigingswerk tot militaire gevangenis tot kledingmagazijn tot ..... In de architectuur zijn veel historische details terug te zien. Het is centraal gelegen op loopafstand van Woerden CS. Mocht u met de auto komen, er zijn parkeerplaatsen op het eigen terrein en/of bij een P+R op korte afstand (parkeren is in beide gevallen gratis).

Wie graag het kasteel wil verkennen kan dat in de pauze van het seminar doen of daarbuiten. Uiteraard staat de inhoud deze middag centraal en wat dat betreft kunt u uw hart ophalen!
 
MensWerkGeld 3.0
We trappen de middag af met een presentatie over de laatste versie van MensWerkGeld (3.0). Ook in het afgelopen jaar kozen weer veel lokale overheden voor de implementatie van dit concept dat organisaties in staat stelt om een snelstart te maken op het gebied van datagericht sturen. Het aantal bronnen waarvoor wij standaard componenten beschikbaar hebben en het aantal mogelijk te presenteren KPI's, is stevig gegroeid. Hiermee hangt samen dat er steeds hogere eisen gesteld worden aan het datamanagement (zie de presentatie op ons webinar van 7 april jl.). Maar ook daar waar alle informatie samenkomt - in de cockpit van MensWerkGeld - ontstaan nieuwe uitdagingen. Wij hebben in de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe versie van deze cockpit, een versie die faciliteert om op een dynamischer en toekomstbestendiger manier om te gaan met het dashboard design en de te presenteren KPI's. Hierdoor wordt MensWerkGeld nog geschikter voor organisaties die datagericht sturen zien als een groeimodel. Interessant voor iedereen die reeds met MensWerkGeld werkt en voor degenen die een snelstart willen maken op het gebied van datagericht sturen.
 
Power BI
Daarna vliegen we door naar een presentatie over de gebruiksmogelijkheden van Power BI in onze markt. Zoals gezegd, de wereld verandert en we zien steeds vaker dat overheden kiezen voor een hybride aanpak in hun keuze van BI- en analytics tooling. Naast Cognos Analytics zien we de opkomst van Power BI. Mede door de dominante positie van Microsoft op andere terreinen is de verwachting dat 'Power BI is here to stay'. Veel van onze relaties vragen ons inmiddels om ook de ontwikkeling van Power BI rapportages en dashboards ter hand te nemen omdat wij van oudsher beschikken over veel domeinkennis en de databases van de verschillende bronsystemen al vele malen ontsloten hebben. In deze presentatie delen wij onze ervaringen met u uit het afgelopen jaar aan de hand van een aantal concrete voorbeelden bij onze relaties waarbij Power BI gebruikt is 'aan de voorkant' van de informatie-oplossing. Interessant voor iedereen die met Power BI aan de slag wil!
 
Datamanagement as a service
Na de pauze gaan we door met een ander actueel onderwerp. Steeds meer overheden kiezen voor een 'cloud tenzij strategie'. Hierdoor verhuizen steeds meer bronsystemen naar buiten waardoor nieuwe uitdagingen ontstaan voor het datamanagement, zeker voor organisaties die kiezen voor een centraal dashboard (MensWerkGeld!) dat gebaseerd is op een datawarehouse bij het besturen van de organisatie. In lijn met de ontwikkeling richting de cloud, willen onze relaties ook graag het datamanagement als een dienst afnemen. Hiervoor heeft Impact IM in de afgelopen tijd samen met zijn partner - het Nederlandse bedrijf TTNL - een concept ontwikkeld waardoor wij het datamanagement kunnen aanbieden als een gehoste service. Uw organisatie heeft dan geen omkijken meer naar het beheer van de onderliggende infrastructuur maar houdt wel de regie over uw data en de datamodellen die u nodig hebt om uw management te kunnen voorzien van stuurinformatie. Deze presentatie wordt mede verzorgd door TTNL. Een presentatie voor iedereen die worstelt met het datamanagement in een omgeving waarin steeds meer systemen naar de cloud verschuiven.
 
Cognos Analytics 11.2.3
Tot slot praten wij u bij over de ontwikkelingen in Cognos Analytics. Onlangs heeft IBM de versie 11.2.3 uitgebracht en 11.2.4 als komende LTS versie geannonceerd. 11.2.3 biedt opnieuw een scala aan extra functionaliteit binnen de gebruikersomgeving. Het is nu bijvoorbeeld ook mogelijk om binnen Dashboards te voorspellen met meerdere variabelen, afwijkingen van doelen in staafdiagrammen te tonen en filters te laten reageren op elkaar. Voor degenen die de training Reports gevolgd hebben: een lastig onderdeel van de training voer je nu binnen Dashboards met één handeling uit! Een mooi eind van een interessante middag en interessant voor iedereen die (door)ontwikkelt met Cognos Analytics.
 
Locatie en gratis deelname
Wij organiseren ons seminar op donderdagmiddag 3 november a.s. in Kasteel Woerden. Deze locatie is zoals gezegd uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer en auto.
 
Deelname aan ons seminar is gratis voor relaties van Impact IM. Natuurlijk kunt u ook een (extra) collega laten deelnemen. Wilt u deelnemen, klik dan op Welkom. U ontvangt een bevestiging per mail. Indien u nog een collega op wilt laten nemen op onze mailinglist kunt u een mail sturen naar joyce.snijders@impact-im.nl
 
Wij zien uit naar uw komst. Leuk om elkaar weer te ontmoeten, op naar een onvergetelijke middag!
 
Met vriendelijke groet,
Impact Information Management B.V.
 
Bart Visser
Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren